DIADA MUNDIAL TITELLAIRE 2024

El Dia Mundial de la Marioneta anomenat a casa nostra Diada Mundial Titellaire se celebra el 21 de març de cada any.

Aquesta Diada busca promoure l’art dels titelles defensant, entre altres objectius:

  • El manteniment i la salvaguarda de les tradicions i, alhora, la renovació de l’art dels titelles.
  • L’ús del titella com a mitjà d’educació ètica i estètica.

La Unió Internacional de la Marioneta (UNIMA) va debatre per primera vegada sobre la possibilitat de crear un Dia Mundial de la Marioneta durant el 18è Congrés, celebrat a Magdeburg, l’any 2000.

La data oficial del 21 de març, fou proposada pel titellaire indi Dadi Pudumjee i aprovada a la reunió de consellers d’UNIMA a Atlanta el 2002. El primer Missatge Internacional es va proclamar a Nova Delhi el 2003 i en aquests vint-i-un anys ha anat guanyant en popularitat i difusió. Ara se celebra a bona part del món, a través dels Centres UNIMA i llurs membres.

Enguany, i per segona vegada consecutiva,  UNIMA Catalunya la celebra a Palau-solità i Plegamans, en col·laboració directa amb el Museu Internacional de titelles de Catalunya que ens ofereix les seves instal·lacions per a aquest acte.

Hi han previstes actuacions, una exposició de titelles, el vermut i dinar titellaire i moltes altres coses. Podeu veure tots els actes programats aquí.

US ESPEREM A LA FESTA!

El Missatge

Cada any, des del 2006, es demana a una personalitat del sector artístic o cultural que escrigui el missatge de la Diada Mundial Titellaire.
El missatge d’enguany està escrit per Ines Pasic. D’origen bosnià, està actualment radicada al Perú. Fundà juntament amb Hugo Suárez el «Teatro Hugo e Ines» l’any 1986 i Gaia Teatro el 2003. Interessant-se en les possibilitats expressives de cada part del cos, arriben a crear ninots de carn i ossos. Despleguen un estil i llenguatge propis, combinant les tècniques de manipulació, mim i dansa per a la creació de «Titelles corporals».

Descarregueu-vos el Missatge en CATALÀ, CASTELLÀ.

PUBLICA UNA NOTÍCIA

Si estàs associat a UNIMA CATALUNYA, pots publicar una noticia o qualsevol esdeveniment.

Últimes notícies Unima