Dia Mundial del Teatre de Titelles

El diumenge 21 de març 2021 se celebra a tot el món el Dia Mundial del Teatre de Titelles i UNIMA Catalunya, no podia quedar-ne al marge.

Què és el Dia Mundial del Teatre de Titelles?
Iniciat el 2003 per la UNIMA (Unió Internacional de la Marioneta), el Dia Mundial del Teatre de Titelles (World Puppetry Day) és alhora una eina real per promoure les arts titellaires i un projecte que reuneix a amants dels titelles del propi territori.
Aquest Dia Mundial busca promoure les arts titellaires defensant, entre altres coses, el manteniment i la salvaguarda de les tradicions i, alhora, la renovació de l’art del titella i l’ús d’aquest com a mitjà d’educació ètic i estètic.
Avui, el Dia Mundial del Teatre de Titelles se celebra a tot el món, sobretot a través dels centres nacionals d’UNIMA i llurs membres.
Aquest Dia és una oportunitat per aportar de manera col·lectiva i el més àmplia possible, la diversitat de l’art dels titelles avui en dia!
***

Vols participar al Dia Mundial del Teatre de Titelles?

– Acció presencial a Barcelona: per a totes i tots aquells que us hi pugueu desplaçar, ens trobarem el mateix DIUMENGE 21 a les 11h, a la Plaça de l’Allada-Vermell (davant de La Puntual) per visibilitzar el sector, mitjançant unes breus actuacions, la lectura del Manifest d’UNIMA Internacional i una foto de família. També comptarem en paral·lel amb dos tallers familiars gratuïts prèvia inscripció aquí.
Taller de “Caps de suro” a càrrec de la companyia Escenaris Naturals
Taller de “Construcció de titelles de paper de diari” a càrrec de la Companyia La Bayka
Tots dos tallers tenen a veure amb el concepte del principi de les tres RRR (reciclar, reutilitzar i reduir).

Porteu el vostre titella per a la foto que farem després de la Lectura del Manifest!
Tot serà en format reduït donades les circumstàncies i normatives actuals, pel que caldrà que aquelles persones que vulgueu sumar-vos-hi (sí! us hi esperem amb ganes), us hi inscriviu prèviament: Inscripcions aquí!
– Acció a les Xarxes Socials: feu-nos arribar a unimacatalunya@gmail.com una felicitació pel Dia Mundial amb el vostre titella abans del dissabte 20! Fotografia o vídeo breu (no més de 15 segons).
I aquells que no pugueu sumar-vos a l’acte presencial de DIUMENGE 21, aquell dia estigueu atents i atentes a les xarxes per tal de seguir-nos i difondre’ns aquell dia!
***
El cartell del 2021
Maryam Samaan, que ha dissenyat enguany el pòster del Dia Mundial del Teatre de Titelles va néixer el 1984 a Damasc, Síria. Practica les arts plàstiques i escèniques. Llicenciada en pintura per l’Escola de Belles Arts de Damasc i en escenografia per l’Institut Superior d’Arts Dramàtiques de Damasc, va arribar a França el 2009 per continuar els seus estudis teatrals a la Universitat Sorbona Nouvelle – Paris 3 i de disseny a l’EESAB de Rennes. Va anar al Líban entre el 2016 i el 2019 per treballar en camps de refugiats amb i per a nens, oferint espectacles de titelles, tallers i una exposició de dibuixos. Maryam Samaan va tornar a França a finals del 2019.
Maryam diu: «Les nostres històries tenen més que un principi, molt més que un destí. Alguns d’ells romanen suspensos i immòbils, així com d’altres han caigut sense que hi hagi cap explicació. Però sempre hi ha qui continua balancejant-se al buit per crear el moviment.«

PUBLICA UNA NOTÍCIA

Si estàs associat a UNIMA CATALUNYA, pots publicar una noticia o qualsevol esdeveniment.

Últimes notícies Unima