ATUREU LA GUERRA A UCRAÏNA!

 

Comunicat d’UNIMA INTERNACIONAL

ATUREU LA GUERRA A UCRAÏNA!

Nosaltres, components de la Junta d’UNIMA, estem profundament commocionats i preocupats per la situació actual a Ucraïna.

UNIMA, en la seva condició d’ONG, promou els valors humans més nobles com la pau i la comprensió mútua entre les persones independentment de l’origen, les conviccions polítiques o religioses i les diferències culturals, d’acord amb el respecte als drets humans fonamentals tal com es defineix a la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides del 10 de desembre de 1948.

UNIMA, com a ONG afiliada a la UNESCO, s’adhereix a les Comissions Nacionals de la UNESCO d’Europa (i de més enllà) en condemnar l’atac a Ucraïna:
«Els esdeveniments recents marquen un punt d’inflexió per a Ucraïna, Europa i el món sencer. Les Comissions Nacionals per a la UNESCO d’Europa (i més enllà) condemnen l’atac a Ucraïna per part de la Federació Russa en els termes més ferms. Expressem la nostra solidaritat amb el poble d’Ucraïna, que inclou també periodistes que cobreixen la zona de conflicte, i professors, educadors, estudiants i alumnes que tenen dret a ser educats en pau. Donem suport totalment als nostres socis que defensen els objectius i els valors de la UNESCO a Ucraïna i més enllà.
El 24 de febrer, la UNESCO va fer una crida al respecte del dret internacional humanitari. Concretament, va demanar la preservació de la llibertat d’informació, la protecció dels professionals dels mitjans de comunicació i el respecte del Conveni de La Haia per a la protecció dels béns culturals en cas de conflicte armat. A Ucraïna es troben un total de set llocs declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Després de la recent escalada de violència, el secretari general de l’ONU, Sr. António Guterres, va demanar al president rus que retirés les seves tropes d’Ucraïna.”

Fem una crida a la solidaritat internacional de tots els artistes i titellaires d’arreu del món en suport de la ciutadania d’Ucraïna. Demanem al govern rus que cessi tota agressió cap a aquesta nació, sobirana i veïna seva.

La Junta d’UNIMA Catalunya se suma a la protesta i reclama
la FI DE TOTES LES GUERRES!

PUBLICA UNA NOTÍCIA

Si estàs associat a UNIMA CATALUNYA, pots publicar una noticia o qualsevol esdeveniment.

Últimes notícies Unima