Toni Rumbau

Cia. TONI RUMBAU - THOT ARTS

Llicenciat en Filologia per la Universitat de Barcelona, Toni Rumbau té una llarga experiència en el món del teatre de titelles, ombres, objectes i també de l’òpera.

Trajectòria

Llicenciat en Filologia per la Universitat de Barcelona, Toni Rumbau té una llarga experiència en el món del teatre de titelles, ombres, objectes i també de l’òpera.

És l’autor dels guions de la companyia durant la seva primera etapa fins al 1992, a més d’actuar als espectacles en qualitat de narrador i músic. Són obres d’aquesta època: Les Aventures de Malic, La Història del Rei Trist, Aquil·les i la Tortuga, La Llegenda de Sant Jordi, Els Pastorets, La Història de Li o Malic a la Xina, Malic a Nova York, Malic i la Font de l’Eterna Joventut, Faustí, Calidoscòpia (escrita en col·laboració amb Rafael Sender), La Reina Blanca, Carmen (escrita en col·laboració amb Joan Casas), Europa (escrita en col·laboració amb Miguel Vigo) i Malic Enamorat. Escriu les obres de teatre infantil Perot lo Lladre i Perot a Tarraco per a la companyia Maremàgnum de Barcelona.

És l’autor de dos llibrets d’òpera escrits per al músic Joan Albert Amargós, ‘Euridice i els Titelles de Caront’ i ‘Saló d’Anubis’, amb qui també ha escrit el text de la cantata ‘L’Assemblea dels Infants’ (Cantània-Auditori). Amb els seus espectacles ha viatjat per mig món, havent actuat per tota Europa, Escandinàvia, el Marroc, Egipte, Líban, Turquia, Pakistan, Índia, Xina, Rússia, Brasil i Argentina, entre altres països.

Ha estat fundador de la històrica companyia La Fanfarra creada el 1976, director del Teatre Malic (1984-2002), del Festival d’Òpera de Butxaca (nascut el 1993), de la triple revista digital Putxinel·li – Titeresante – Puppetring.

És l’autor de diverses noveles, i dels llibres ‘Malic, L’Aventura dels Titelles’ i de ‘Rutes de Putxinel·li. Titelles i Ciutats d’Europa’, tots dos publicats en català i castellà (Ed. Arola) i portuguès (editats pel Museu da Marioneta de Lisboa).

És fundador de la Xarxa Ombres et Marionnettes de la Méditerranné, que enllaça entitats de Lyon, Istambul, Beirut, Tunísia i Barcelona. Ha impartit cursos a Mèxic, Cuba, Líban i Catalunya.

Ha sigut el comissari de la gran exposició Figures del Desdoblament el 2015 al centre Arts Santa Mònica, i fundador del Festival IF Barcelona, convertit ara en una biennal amb una direcció artística pròpia.

El 2017 realitza amb UNIMA Catalunya un Estudi del Sector dels Titelles a Catalunya, encàrrec de la Generalitat. El 2019, realitza conjuntament amb José Luís Melendo i per encàrrec d’Unima Federación Espanya més 42 entitats relacionades amb el món dels Titelles, un Estudi sobre el Sector del Teatre de Titelles, Visual i d’Objectes a Espanya. Realitza les 26 entrevistes en profunditat de l’Estudi als principals mestres titellaires de tot el país (veure Titeredata.eu).

PUBLICA UNA NOTÍCIA

Si estàs associat a UNIMA CATALUNYA, pots publicar una noticia o qualsevol esdeveniment.

ÚLTIMES NOTÍCIES