Pere Bigas Formatjé


Pere Bigas Formatjé
Companyia Marionetes Nòmades
Tel. 651 64 46 05
pere.bigas@gmail.com
www.marionetesnomades.org
Trajectòria


S’inicia en el món de la narració oral, però aviat descobreix les marionetes de la mà de Toni Zafra.

El 2007 col·labora amb Pallassos sense Fronteres en expedicions a Kosovo i Líban.

El 2009 crea la companyia de titelles Papa Frita Títeres, actuant en escoles i centres culturals de diversos països d’Amèrica del Sud, l’Amèrica Central i Mèxic.

En tornar a Europa, realitza diferents cursos amb mestres com Philippe Genty, Stephen Mottram, Duda Paiva, Thomas Lundqvist o Luca Ronga.

El 2012 esdevé soci actiu a la Casa Taller de Marionetes de Pepe Otal i crea, amb en Bruno Valls i la Raquel Batet, la companyia Marionetes Nòmades. El seu primer espectacle, “El Tresor del Pirata”, els porta a escenaris i festivals dels cinc continents. En paral·lel, realitzen projectes de caire social amb titelles a Burkina Faso (2013) i Haití (2015) i endeguen una sèrie audiovisual sobre titellaires del món (sent les dues primeres peces, “El Cementiri de les Marionetes” i “Quand j’étais petit”, seleccionades i premiades a diferents festivals internacionals).

El 2012 s’involucra, tot entrant a formar part de la nova junta, en la refundació d’UNIMA Catalunya. El 2015 és convidat a esdevenir membre de la Comissió de Cooperació de la UNIMA Internacional i concep, coordina i participa com artista en la primera missió del Projecte Kanguru realitzat a Líban (març de 2016) per a infància siriana i palestina refugiada. A finals de 2015 comença a col·laborar amb la companyia Antigua i Barbuda en qualitat de manipulador de “La Ballarina”, un robot-titella hidràulic i motoritzat de 7m d’alçada.

D’altra banda, amb la seva cia Marionetes Nòmades, s’encarrega de la construcció dels titelles i de l’escenografia de la nova creació “Gri-Gri” (un espectacle per a joves i adults) i concep i realitza un taller de temàtica medioambiental dinamitzat amb titelles a través de la Diputació de Barcelona. Actualment, també, es prepara per fer realitat el projecte de “L’Argos Maltès”: convinar la vida pirata amb la titellaire tot portant espectacles de titelles arreu del món a bord d’un veler vermell d’11m d’eslora que porta reparant des de finals de 2015. La vida pirata és la vida millor!